15 de novembre del 2011

QUÈ ÉS UN BLOC?

La sessió d'avui ha estat força pràctica ja que hem estat aprofundint en l'ús didàctic del bloc a les aules d'Educació Infantil. He treballat amb el meu grup i hem après alguns conceptes o idees respecte als blocs que no teniem o que potser mai ens haviem parat a pensar.


Hem comentat a altres classes la importància de introduir les TIC a l'aula no com a metologia sino com a eina que ajuda a millorar i progressar en el concepte tradicional que tenim d'educació. Això, implica que per exemple els blocs siguin incorporats a l'aula d'educació infantil com a eina per treballar diverses temàtiques. El bloc pot ser una eina molt útil tant pel mestre, com per la família com pel propi alumne. En quan al mestre, pot servir com a recurs per fer les reflexions diàries del que s'ha fet a l'aula, un recurs que serveixi com a recurs d'experiències i vivències a l'aula o inclús un recurs per comunicar-se amb altres mestres. En quan a la familia he après que el bloc pot ser útil en quan a reforçar aquesta relació tan estreta que ha d'haver-hi enter l'escola i els pares, per tal de que siguin conscients del procés que està seguint el seu fill/a. I, per últim, en quan als propis alumnes, està clar que a l'aula és una nova eina que dóna molt de joc, permet substituir el mètode tradicional de fitxes i llibres, per incorporar un de nou que crida l'atenció dels infants només pel seu format. 

D'una altre banda, una pregunta que m'ha sorgit, a la qual he donat resposta mentre treballavem en grup ha estat com podriem incorporar aquest recurs un cop estem treballant a l'aula amb els infants. He pogut veure que té moltes utilitats en aquest aspecte i que en definitiva es poden treballar tots els conceptes que treballariem per exemple amb una fitxa o amb un llibre de text. Per exemple, les cançons, les endevinalles, els contes virtuals, els animals, etc. 

És un recurs que coneixia perquè estem utilitzant un per a les reflexions diàries, però no coneixia la multitut d'aplicacions que té a l'aula i com es podia treballar amb els nens/es amb aquest suport. Espero seguir coneixent més recursos a les exposicions que es realitzaran el proper dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada