12 de gener del 2012

CREEM UNA ANIMACIÓ!

A la sessió d'avui hem estat veient el tema de les imatges en moviment. És quelcom molt curiós i penso que de molta utilitat de cara a treballar amb nens/es d'infantil.
He après molts continguts amb noms tècnics que desconeixia, com ara: la idea de la persistència rotiniana que parla del temps en què retenim una imatge a la retina i quan la imatge es mostra amb una certa velocitat, veiem la imatge en moviment, la velocitat dels fotogrames en una animació que correspon a 12 fotogrames per segon, els tipus d'animació (stop motion, pixilació, animació de retalls i la rotoscòpia) i les diferents "joguines" per veure imatge en moviment, les quals els seus noms no els havia sentit mai. Per altre banda, han aparegut conceptes que sí que sabia o que els haviem fet a classe anteriorment com per exemple els tipus de plans, què són les el·lipsis o les transicions o algunes idees que hem estat comentant del cinema.

A la segona part de la classe, he après a fer la nostre propia animació amb els programes Corel Draw i Movie Maker. Amb el primer anavem creant els diferents fotogrames i amb l'altre construiem l'animació en moviment. Ha estat una animació senzilla, però he après el funcionament del programa i la possibilitat de crear animacions incloent elements com la música.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada