13 de desembre del 2011

VISITEM L'ESCOLA ELISENDA DE MONTCADA

A la sessió d'avui hem estat preparant l'exposició que durem a terme el proper dimarts sobre la visita a un centre que té incorporades les TIC a les aules. El meu grup i jo vam visitar l'escola Elisenda de Montcada situada a Barcelona. És una escola pública en la qual un dels objectius principals del centre és incloure les TIC a l'escola ja que són enteses com l'eina del futur. 

El centre estava equipat amb una pissarra digital per cada aula d'infantil, un ordinador per cada aula i l'aula d'informàtica on anaven un cop a la setmana (en el cas dels alumnes d'infantil).Em va cridar molt l'atenció ja que per a les mestres no és cap complicació ni els hi suposa cap problema treballar amb la pissarra digital, per exemple, donat que ja tenen les TIC integrades totalment a l'aula. Això, els hi ha permès obrir un ventall molt ampli d'oportunitats a l'hora de treballar a l'aula. Ens explicaven que un dels beneficis és que la pissarra digital a l'aula els hi permet fer activitats conjuntes però individuals alhora amb més facilitat, per exemple treballar les estacions de l'any abans suposava repartir fitxes en les que el treball era molt més individual i ara amb la pissarra digital es fa un treball més dinàmic i participatiu per part de tot el grup encara que un dels alumnes sigui el que manipula la pissarra digital.

Sens dubte, les TIC formaran part del futur dels nostres alumnes i, com ja he comentat alguna vegada, no hem d'oblidar que nosaltres eduquem per tal que els infants tinguin una adaptació a la societat de la manera més activa possible en el seu futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada