20 de desembre del 2011

EXPLIQUEM LA NOSTRE EXPERIÈNCIA!

A la sessió d'avui amb el Joan-Anton, hem posat en comú les nostres experiències a diferents centres que tinguessin les TIC incorporades. El meu grup, com ja vaig comentar per aquí, vam anar a visitar el centre Elisenda de Montcada, i va resultar una experiència molt gratificant i enrriquidora per nosaltres sobretot professionalment. 

La gran majoria de grups hem coincidit, a grans trets, que mai haviem estat a una aula que tingués els recurssos TIC integrats a la metodologia, per exemple les pissarres digitals. Hem estat educats d'una manera molt diferent, amb escassa presència de les TIC i ens sopta molt aquest aspecte. Tot i així, el valorem molt positivament i creiem necessari que els centres que encara no ho hagin incorporat ho facin perquè resulta una eina útil no només perque els alumnes es familiaritzin amb elles, sino per obrir un ventall molt més ampli de possibilitats de cara a la mestre. Hem comprobat que treballar amb la pissarra digital et permet fer moltíssimes activitats que no et permet la pissarra analògica. 

És cert, però, que molts dels grups s'han trobat amb mestres que els hi agradaria fer-ho però no tenen la formació necessaria, mestres els quals la seva escola no té els recurssos econòmics per fer-ho o no estan apostant per aquesta via o directament mestres que es mostres reticents a utilitzar les noves tecnologies per por a no saber-les utilitzar. 

Tot i així, ha estat una sessió enrriquidora per nosaltres, ja que hem pogut conèixer i viure en primera persona la realitat de l'ús de les TIC a les escoles. Penso que és quelcom totalment necessari i que els nens/es haurien d'estar educats sota una metodologia que les integrés, ja que és el que es trobaran a la futura societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada