10 de novembre del 2011

ASPECTES PRINCIPALS A L'HORA DE FER DOCUMENTS ESCRITS

La sessió d'avui ha estat principalment teòrica i hem abarcat aspectes que he trobat necessaris explicar i que trobava a faltar en una assignatura com aquesta. Són aspectes bàsics i que tots utilitzem en el nostre dia a dia com a estudiants a l'hora de fer treballs o documents escrits. 

Evidentment, quan s'abarca un tema com aquest des d'un punt zero, hi ha aspectes que ja coneixes, però sempre hi ha d'altres que aprens. Per exemple aspectes com la tipografia, les alineacions, les llistes tant amb vinyetes com amb números o bé els interliniats, sí que eres eines que ja coneixia pel simple fet de treballar diàriament amb el Word. M'ha semblat interessant parlar de les combinacions de colors per tal de què el text tingui una llegibilitat el més correcte possible i els aspectes més importants per tal de crear un disseny de qualitat.


Ara bé, aspectes que no havia fet mai i que he après a la sessió d'avui podrien ser per exemple els capitulars, l'arracada amb text o imatge o bé col·locar el text amb formes diverses (animals, plantes, etc.). Per altre banda, mai m'havia descarregat un tipus de lletres per poder aplicar-ho al word, per exemple. Per últim, un altre qüestió que m'ha cridat l'atenció és que existeixen més programes per treballar documents i sempre utilitzem el word, el qual ja el donem per bo, sense saber que potser hi ha altres que depenent del treball s'ajusten més a les teves necessitats. 

Concloent, vull afegir que m'ha agradat la classe d'avui i alhora penso que s'hauria d'haver donat abans.. Crec necessari tractar temes amb els quals cada dia estem treballant i que encara que alguns d'aquests aspectes ja sabiem el que era, sempre va bé tenir-los present.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada